Vesti

Novo predsedništvo SSCRS

1.10.2019.

Dragi prijatelji,

Pandemija COVID-19 virusom je odložila i poremetila mnoge aktivnosti svugde u svetu, ali vas s radošću obaveštavamo da sada Udruženje hirurga katarkte i refraktivnih hirurga Srbije SSCRS nastavlja sa radom! Novo predsedništvo čini:

Prof. dr Mirko Jankov, VNS
predsednik

Doc. dr Vesna Jovanović
potpredsednik

Dr Sava Barišić
sekretar

Naš program je baziran na edukaciji mladih i uključivanju starijih u prenošenju njihovih iskustava. Zato bi nam bilo jako stalo da zainteresujemo i uključimo što veći broj mladih lekara, budućih i sadašnjih hirurga, u ovu novu platformu učenja. S druge strane, bilo bi nam izuzetno drago da iskusniji hirurzi oftalmolozi podele svoje dragoceno iskustvo ovim mladima, baš ovde i na što praktičniji interaktivniji način.

Rad SSCRS u budućnosti obuhvata, između ostalog, i sledeće aktivnosti:

  • periodični sastanci i webinari, kongresima preko wetlab ili predavanja,
  • organizovanje sopstvenih i uključivanje u postojeće svetske klinčke studije,
  • saradnja sa “industrijom” u vidu obuke i podrške za kongrese i seminare,
  • podrška u pisanju radova i apstrakata za kongrese i radova za naučne časopise,

Sa novim predsedništvom, dolaze i novi dani, kao i nov način rada. Želeli bismo da od vas saznamo šta bi vas najviše zanimalo, kao i da nam kažete u kom smeru i kako biste želeli da ovo naše zajedničko Udruženje nastavi sa radom. Za početak bismo vas zamolili da potvrdite želju da učestvujete u radu ovog našeg Udruženja na info@serbianscrs.org ili preko linka https://serbianscrs.org/membershipapplication

Članstvo je besplatno za naredne dve godine!

Ovde smo zbog vas i uvek nam je drago što delimo zajedničke životne vrednosti i verujemo u bolju budućnost. Tako smo uvek videli naše kolege i osećamo vas kao svoje prijatelje i deo velike oftalmološke porodice. Promenimo ovaj svet zajedno!

S nestrpljenjem vas očekujemo i planiramo zajednički naredne aktivnosti.

Vaši,

Skupština SSCRS

24.09.2019.

Elektronskim glasanjem proširenog sastava predsedništva SSCRS većinom glasova prihvaćen je predlog da se za novog predsednika SSCRS izabere dr sc med. Mirko Jankov.

Od 32 pozvana člana glasalo je 20 i to 19 za predlog i jedan protiv.

Skupština SSCRS održaće se u petak 27.09.2019.g. u 14.30h. u Novom Sadu.